Pexels/ RDNE Stock project

Samanak: Ένα καλοκαιρινό τοπικό αφγανικό πιάτο

Το Samanak (ή Samanu) είναι ένα από τα τοπικά αφγανικά πιάτα. Φτιάχνουμε αυτό το φαγητό το καλοκαίρι, την περίοδο που έχουμε την πιο πολύ ζέστη.

Ένα μίνι – podcast με τον Αλί και τον Γιασίν

Ποια είναι τα συστατικά αυτού του φαγητού;

Αυτό το φαγητό παρασκευάζεται από σιτάρι. Το βάζουμε σε νερό για 20 με 25 ημέρες μέχρι να γίνει περίπου 30 με 40 εκατοστά και στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε και το στραγγίζουμε. Αφού διαχωρίσουμε το νερό, το αναμειγνύουμε με αλεύρι, καρύδια και ζάχαρη. Το βάζουμε στη φωτιά, στη συνέχεια από τη νύχτα μέχρι το πρωί το ανακατεύουμε μέχρι να φύγει το νερό και το φαγητό μας να είναι έτοιμο.

Γιατί μοιράζεστε αυτό το φαγητό με την οικογένειά σας;

Επειδή η παρασκευή αυτού του φαγητού είναι μια από τις παλιές μας παραδόσεις και είναι πολύ ευλογημένο για εμάς. Φτιάχνουμε αυτό το πιάτο μια φορά το χρόνο.

Αποδημητικά Πουλιά

Σχολιάστε