Θέλω να είμαι μέλος αυτής της κοινωνίας

Αθήνα, 22.06.2022

Προς κάθε ενδιαφερόμενο/η,

Είμαι ο Μοχάμεντ Αλί Σαλμάν. Είμαι 17 ½ ετών. Γεννήθηκα στο Πακιστάν και μεγάλωσα στο Κασμίρ. Ήμουν 6 ετών όταν έμεινα άστεγος λόγω των πολλών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η οικογένειά μου. Κάποιοι επικίνδυνοι άνθρωποι είχαν γίνει απειλή για τη ζωή μας. Δεν είμαι ασφαλής στο Πακιστάν, γι’ αυτό έφυγα από τη χώρα μου. Έχω ανάγκη να είμαι ασφαλής.

Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα στο Κασμίρ. Ο πατέρας μας έφυγε και ήρθε στην Ελλάδα. Μετά από αυτό, η οικογένειά μου βρήκε έναν λαθρέμπορο να με φέρει και εμένα στην Ελλάδα. Άντεξα την πείνα, τη δίψα και την κακοποιητική συμπεριφορά του. Μου ήταν ανυπόφορο να ταξιδεύω σε αυτές τις συνθήκες και ένιωθα πολύ άρρωστος. Έπρεπε επίσης να περπατήσω για μέρες. Στην Τουρκία με απήγαγαν για να ζητήσουν περισσότερα χρήματα και η μητέρα μου έπρεπε να τα στείλει για να με αφήσουν ελεύθερο. Δύο μήνες αργότερα, κατάφερα να φτάσω στην Ελλάδα και να βρω τον πατέρα μου.

Εκείνος ήταν πολύ άρρωστος και προσπάθησα να τον βοηθήσω. Όμως, σύντομα η αστυνομία με συνέλαβε ως παράνομο μετανάστη και πήγα στη φυλακή για 4 μήνες. Τότε, με βοήθησε με κάθε δυνατό τρόπο μια οργάνωση από τη Θεσσαλονίκη. Έτσι, μετακόμισα εκεί, ξεκίνησα το σχολείο και άρχισα να μαθαίνω ελληνικά και αγγλικά. Την πρώτη μου χρονιά στο σχολείο προσπάθησα για το καλύτερο, έτσι πήρα πολύ καλούς βαθμούς και ένα βραβείο ως μαθητής της χρονιάς. Ο κύριος στόχος μου ήταν να μάθω ελληνικά, έτσι προσπαθούσα πολύ σκληρά μέρα και νύχτα. Έμαθα επίσης ξυλουργική και ραπτική.

Αργότερα, η κατάσταση της υγείας του πατέρα μου επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να μεταφερθώ στην Αθήνα για να τον υποστηρίξω στο νοσοκομείο. Στην Αθήνα ξεκίνησα τη Β’ τάξη του Λυκείου και έκανα ό,τι μπορούσα για να συνεχίσω τη φοίτησή μου κανονικά, παρόλο που τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για μένα. Μιλάω 5 γλώσσες και παρακολούθησα ένα μάθημα για πολιτιστικούς διαμεσολαβητές απ’ όπου πήρα και πιστοποιητικό. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το πιστοποιητικό για να βοηθήσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ, γιατί ξέρω τι βιώνουν οι πρόσφυγες. Συμμετείχα επίσης σε μαθήματα πληροφορικής και σε εργαστήρια δημοσιογραφίας. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσω την Γ’ Λυκείου. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, έχω δημιουργήσει πολλές δυνατές σχέσεις εδώ, που σημαίνει ότι πλέον έχω πολλούς φίλους γύρω μου και δασκάλους από το σχολείο που με αποκαλούν γιο τους.

Θέλω να ζήσω στην Ελλάδα. Έχω δημιουργήσει μια ζωή εδώ και θέλω να έχω και μέλλον. Θέλω να είμαι μέλος αυτής της κοινωνίας και έχω ανάγκη να νιώσω ασφαλής και χρήσιμος. Βρήκα ανθρώπους που έχουν γίνει η οικογένειά μου και δεν θέλω να τους χάσω. Στόχος μου είναι να τελειώσω το σχολείο και να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο. Χρειάζομαι άσυλο και δεν θέλω να νιώθω πια φόβο. Τον φόβο της απέλασης. Παρακαλώ, βοηθήστε με να μείνω στην Ελλάδα. Χρειάζομαι την υποστήριξή σας.

Με εκτίμηση,
Μοχάμεντ Αλί Σαλμάν

Μοχάμεντ Αλί Σαλμάν

Σχολιάστε