Στο Ιράκ η πιο όμορφη στιγμή του χρόνου είναι το καλοκαίρι

Το πιο όμορφο πράγμα είναι να υποδέχεσαι το πρωί, που είναι γεμάτο ελπίδα και ομορφιά. Αυτός που γνωρίζει τα συναισθήματά του, τις ελπίδες, τις επιθυμίες του και το όμορφο παρελθόν, που είναι ένα ζωντανό μέρος της ζωής και ένας πολύτιμος θησαυρός κρυμμένος στη μνήμη του, είναι πιο εύκολο να τα ανακαλεί στη φαντασία του.

Μια ήσυχη όαση ελπίδας που έρχεται μαζί με τον καθαρό αέρα, που φυσά ανάμεσα στο γεμάτο ιώδιο νερό και στις ακτίνες του ήλιου. Οι περισσότεροι που αγαπούν να πηγαίνουν στη θάλασσα το πρωί είναι Ιρακινοί, γυναίκες και άνδρες. Θα τους βρείτε να ασκούνται ή να κολυμπούν και να θέλουν να περάσουν πολλές ώρες κάτω από τον ζεστό ήλιο. Κολυμπάμε και καθόμαστε για καφέ στις καφετέριες, με θέα τη θάλασσα.

Στο Ιράκ, το καλοκαίρι οι αγορές γεμίζουν, πέρα από καρπούζια και πεπόνια, με πολλά δροσιστικά καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά σε χαμηλές τιμές. Μερικές από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, όπως το κολύμπι, το ποδόσφαιρο, η πάλη, το πέταγμα πετρών στη θάλασσα και η αναρρίχηση, τις προτιμούν ιδιαίτερα οι άντρες και τους αρέσουν πολύ. Στη Μοσούλη τα βράδια του καλοκαιριού προσελκύουν όσους θέλουν να διασκεδάσουν, να ακούσουν μουσική, τραγούδια και να παίξουν παιχνίδια, όπως αλτήρες, ντόμινο, σκάκι και τάβλι. Αυτά ήταν τα πιο όμορφα δειλινά!

Ο υπέροχος ποταμός Τίγρης! Όσοι τραγούδησαν και έγραψαν ποίηση για αυτόν, το έκαναν επειδή τους άρεσε και ήθελαν να μιλήσουν για αυτόν. Είναι ένα σύμβολο της ευχαρίστησής μας όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι όμως έχει τη δική του γεύση, όπου το κολύμπι είναι απόλαυση, άθλημα, χόμπι και ευχαρίστηση για παιδιά, νέους και άντρες που το κάνουν για να ξεφύγουν από την καυτή καλοκαιρινή ζέστη.

Πολλοί επιλέγουν τον οικοτουρισμό, γύρω από τους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη, όπως και στο βόρειο Ιράκ που είναι γεμάτο από καταρράκτες, βουνά και θερινά θέρετρα, καθώς και στα έλη του Ιράκ. Τα θερινά θέρετρα του Έρμπιλ είναι από τις ομορφότερες περιοχές του Ιράκ και εκεί πηγαίνουν πολλοί τουρίστες το καλοκαίρι, όπως συμβαίνει και στα θερινά θέρετρα Sulaymaniyah και Dohuk. Αντίθετα, στους βάλτους του Ιράκ οι επισκέπτες προτιμούν να πηγαίνουν τη χειμερινή περίοδο, επειδή εκεί τότε είναι πιο ζεστά. Τα πιο σημαντικά έλη είναι το Hammar και το Al-Hawizeh Marsh.

Υπάρχουν, τέλος, και οι πανέμορφες τουριστικές περιοχές που σχηματίζονται γύρω από τις λίμνες, όπως η λίμνη Habbaniyah και η λίμνη Al-Razzaza. Προσελκύουν επισκέπτες όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν το τοπίο και τη φύση του Ιράκ!

Μοχάμεντ Ταΐμπ

Σχολιάστε