Ένα από τα πιο γνωστά και χαρακτηριστικά φαγητά της Ελλάδος είναι το σουβλάκι.
Επειδή είμαι πρόσφυγας, όταν έφτασα στην Ελλάδα δεν γνώριζα αυτό το νόστιμο και εύγευστο φαγητό, αλλά ακόμη και αν το ήξερα, δεν είχα το κουράγιο να το δοκιμάσω.
Όμως μόλις άρχισε να βελτιώνεται η κατάσταση τότε ήρθε και η όρεξη. Ωστόσο, ακόμα δεν είχε τύχει να βρω ένα σουβλάκι και δεν ήξερα με ποια υλικά φτιάχνεται.
Επειδή είμαι μουσουλμάνα, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί σε αυτά που μπορώ να φάω ή να πιω. Όμως, η επιθυμία που είχα για να το δοκιμάσω, με έκανε να ασχοληθώ περισσότερο με τα συστατικά του και έτσι έμαθα πώς ετοιμάζεται.
Μέχρι την ημέρα που πήγαμε βόλτα στην Αθήνα και μετά από ώρες περπάτημα πείνασα και πρότεινα στην οικογένειά μου να πάμε σε ένα εστιατόριο. Δέχτηκαν και πήγαμε. Με τις πληροφορίες που είχα συγκεντρώσει, πρότεινα να φάμε όλοι σουβλάκι. Η καλύτερη επιλογή για εμάς ήταν σουβλάκι με κοτόπουλο, γιατί εμείς οι μουσουλμάνοι δεν τρώμε χοιρινό.
Όταν παραγγείλαμε και μας έφεραν, όλοι κοιτούσαμε πώς ήταν τυλιγμένο και πώς ήταν φτιαγμένο. Επιτέλους, ήρθε η ώρα να το δοκιμάσουμε. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, γιατί ήταν η πρώτη φορά που τρώγαμε κάτι τέτοιο, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολη λόγω του μεγέθους του και της πολλής σάλτσας που περιείχε. Ήταν εύγευστο και μου άρεσε πολύ.
Σχολιάστε