Συνταγή για επιδόρπιο-Χουρμαδόμπαλα

Υλικά:

Χουρμάδες, 1 κιλό

Μπισκότα, μισό κουτί (250γρ)

Κακάο σκόνη, 2 κουταλιές της σούπας

Ροδόνερο, 1/3 του ποτηριού

Κουβερτούρα (200γρ)

Σκόνη κάρδαμου, μια κουταλιά του γλυκού

Σκόνη φυστικιού, 1/3 του ποτηριού

Οδηγίες παρασκευής:

Αρχικά, πρέπει να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και στη συνέχεια τους ζεσταίνουμε για να μαλακώσουν.

Μετά, ανακατεύουμε τα μισά από τα μπισκότα, το κακάο, το κάρδαμο και το ροδόνερο με τους χουρμάδες και ζυμώνουμε όλο το μείγμα με το χέρι για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους ώστε να δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη ζύμη.  

Mε το χέρι κόβουμε κομμάτια από το μειγμα και τα κάνουμε μπαλάκια. Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα, τα βουτάμε μέχρι την μέση στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στην σκόνη από το φυστίκι. Τα αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. 

Αυτό το επιδόρπιο είναι απλό και ωραίο.

Φαχιμέ Ναζαρί   

Young Journalists

Σχολιάστε