Ένα πολύχρωμο καλοκαίρι!

Επιτέλους έφτασε το καλοκαίρι και, όπως ξέρετε, τα πράγματα ευτυχώς επιστρέφουν σταδιακά πίσω στο κανονικό. Μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και υπάρχει ακόμη μια μερίδα κόσμου που περιμένει τον εμβολιασμό της. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα άνθρωποι που είναι αντίθετοι και δεν πιστεύουν στα εμβόλια ή ακόμη και στην ύπαρξη του κορωνοϊού. Το κοινό μας σημείο, όμως, είναι ότι όλοι ελπίζουμε ότι όλα θα γίνουν φυσιολογικά το συντομότερο δυνατό.

Τα καλοκαιρινά ταξίδια έχουν ξεκινήσει. Μπορούμε να ακούσουμε σε όλη την πόλη μουσική από διαφορετικά μέρη και τον ήχο από τα γέλια των παιδιών, να δούμε πολύχρωμα μπαλόνια, και να δοκιμάσουμε παγωτά και χυμούς με τη γεύση καλοκαιρινών φρούτων. Όλα είναι πολύχρωμα και ακόμα και οι άνθρωποι προτιμούν να φοράνε χρωματιστά ρούχα.

Όλη αυτή η ομορφιά μάς ενέπνευσε να αφιερώσουμε το 22ο τεύχος των Αποδημητικών Πουλιών στο καλοκαίρι και το πώς είναι αυτό στις πατρίδες μας. Μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες για το τι να κάνετε στην Αθήνα το καλοκαίρι. Μέσα από μία συνέντευξη με δύο μουσικούς δείχνουμε ότι όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος. Περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ασυνόδευτος ανήλικος σε μία ξένη χώρα, θέλουμε να πούμε ότι το να τα καταφέρεις δεν είναι πάντα εύκολο, οπότε μην τα παρατάς!

Όπως πάντα, μιλάμε για την ειρήνη, την οποία και ευχόμαστε για όλον τον κόσμο. Και με την ειρήνη σαν μήνυμα, μία κούκλα-μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων με το όνομα Αμάλ, που σημαίνει “ελπίδα”, θα ταξιδέψει από τη Συρία στην Ευρώπη. Θα έρθει στην Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου και μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την παραμονή της εδώ στις σελίδες μας.

Τέλος, μπορείτε να σβήσετε τη δίψα αυτών των πολύ ζεστών ημερών με τις δροσερές καλοκαιρινές συνταγές που σας προτείνουμε σε αυτό το τεύχος.

Μαχντιά Χοσσαϊνί

Σχολιάστε