Νοιαζόμαστε, ονειρευόμαστε, ελπίζουμε!

Τον περασμένο Απρίλιο γιορτάσαμε τα τέσσερα χρόνια της εφημερίδας μας και τον ένα χρόνο από τότε που εγκαινιάσαμε την ιστοσελίδα μας, migratorybirds.gr. Κοιτάζοντας πίσω, βλέπουμε σε αυτό το ταξίδι εμπειρίες που δεν είχαμε φανταστεί, όνειρα και στόχους που έχουν πραγματοποιηθεί, δυνατές φιλίες και την οικογένεια των Αποδημητικών Πουλιών να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Παίρνοντας δύναμη από αυτή την εμπειρία, είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να συνεχίσουμε. Όπως κάναμε πάντα, παρατηρούμε τι συμβαίνει γύρω μας και προβληματιζόμαστε. Δεν χάνουμε όμως την ελπίδα μας. Νοιαζόμαστε για όσα συμβαίνουν και θα συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτά.

Στο 21ο τεύχος των Αποδημητικών Πουλιών γράφουμε για τον πόλεμο και τις συνέπειές του στους ανθρώπους που αναγκάζονται να πάρουν μέρος σε αυτόν και στέλνουμε ένα γράμμα στους άλλους πλανήτες για να τους προτρέψουμε να πολεμήσουν ενάντια στα προβλήματα που εμείς οι άνθρωποι έχουμε δημιουργήσει στη Γη. Εξετάζουμε την περίπτωση της Τήλου που αντιμετωπίζει το προσφυγικό ως ευκαιρία και συζητάμε για αυτό με τη Δήμαρχο του νησιού. Γράφουμε επίσης για την αυξανόμενη αστυνομική βία, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις κοστίζει ανθρώπινες ζωές, και καλούμε τους νέους να ενώσουν τη φωνή τους, να αντισταθούν στο ρατσισμό και να διεκδικήσουν την ισότητα και τη δικαιοσύνη.

Γνωρίζουμε τον Ιρανό ποδοσφαιριστή Καρίμ Ανσαριφάρντ, που σήμερα παίζει στην ΑΕΚ, και τον ρωτάμε ποιον θεωρεί τον καλύτερο ποδοσφαιριστή και τη γνώμη του για τις γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο. Προβληματιζόμαστε για το ρόλο που έχει σήμερα το Διαδίκτυο στη ζωή μας και τονίζουμε τη σημασία της προσεκτικής του χρήσης και ανακαλύπτουμε τι συμβαίνει στην Ανταρκτική, που φαίνεται να εξελίσσεται στο νέο πεδίο διεθνών διεκδικήσεων. Αφιερώνουμε δύο σελίδες σε ποιήματα που γράψαμε για να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς μας, ενώ στην τελευταία σελίδα του τεύχους μας παρουσιάζουμε μερικές σκέψεις και εικόνες για το θέμα της εμπορίας ανθρώπων.

Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να διεκδικούμε έναν καλύτερο κόσμο και η εφημερίδα μας θα είναι πάντα ένας από τους τρόπους μας να πολεμήσουμε για αυτόν!

Αποδημητικά Πουλιά

Σχολιάστε