Τα Αποδημητικά Πουλιά γιορτάζουν τα 20 τεύχη τους!

Σαν να ήταν χτες θυμάμαι που γιορτάζαμε την επέτειο της πρώτης έκδοσης αυτής της εφημερίδας‌. Μιας εφημερίδας που κυκλοφόρησε μετά από οχτώ μήνες αδιάκοπης προσπάθειας και μας έκανε τους νέους δημοσιογράφους που βγάζουν την εφημερίδα “Αποδημητικά Πουλιά”. Και τώρα κρατάτε στα χέρια σας το 20ο τεύχος! Αυτή είναι η ιστορία μας εν συντομία, αλλά είναι μια ιστορία γεμάτη ενθουσιασμό και ζωτικότητα. Και τι ωραία σύμπτωση που οι περισσότεροι από τους εφήβους που έχουν περάσει από την ομάδα έχουν πλέον κλείσει τα 20!

Η εφημερίδα “Αποδημητικά Πουλιά” είναι σαν ένα παιδί που δημιουργήσαμε και τώρα έχει μπει στα 20 του χρόνια. Δεν είναι πια παιδί. Έχει μάθει να περπατάει, αφήνει πίσω την εφηβεία και περνά στην ενηλικίωση, μια περίοδο της ζωής μας με πολλές χαρές αλλά και με φόβο που μεγαλώνουμε. Μαζί με την εφημερίδα μας, μεγαλώσαμε και εμείς. Ο καθένας από μας εξελίχθηκε, παρά τις δυσκολίες και ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το χρώμα δέρματος, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις του.

Δημιουργώντας αυτά τα 20 τεύχη, εκφράσαμε με λέξεις τις διακρίσεις, τα προβλήματα, τις ανισότητες, τις ομορφιές και την αλληλεγγύη, δηλαδή όλα τα άσχημα και τα όμορφα που έχουμε βιώσει. Εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας, κάποιες φορές λάβαμε απαντήσεις και άλλες όχι. Μερικές φορές λάβαμε θετικά σχόλια και άλλες φορές όχι! Όμως τώρα από αυτό το βήμα λέμε δυνατά ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή όλων εκείνων που δεν ακούγονται. Και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε αυτή η εφημερίδα που νιώθουμε σαν παιδί μας να μεγαλώσει κι άλλο.

Ας ελπίσουμε ότι μια μέρα θα μπορούμε να γράφουμε για τα συναισθήματά μας σε έναν ειρηνικό κόσμο, χωρίς ανισότητες και πολέμους!

Μαχντιά Χοσσαϊνί

Σχολιάστε