Είμαστε Ένα

Για πόσο καιρό ακόμα θα ακούμε στις ειδήσεις για τον αριθμό των αθώων θυμάτων και των τραυματιών; 

Στις 15 Μαρτίου 2019 έγινε μία επίθεση από έναν εγκληματία-τρομοκράτη, Αυστραλό υπήκοο εναντίον δύο τζαμιών στην πόλη Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 49 άνθρωποι και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν. Όλο αυτό έγινε προκειμένου να σταματήσει η μετανάστευση μουσουλμάνων στη χώρα. Σύμφωνα με το μανιφέστο του μακελάρη Μπρέντον Τάραντ που φτάνει τις 74 σελίδες, ένα από τα κίνητρα της επίθεσης ήταν η «εκδίκηση» για την Έμπα Άκερλουντ, το 11χρονο κορίτσι από τη Σουηδία που δολοφονήθηκε από μουσουλμάνους τρομοκράτες. 

Το μίσος και η εχθρότητα ανάμεσα στους ακραίους μουσουλμάνους και τους ακραίους χριστιανούς δυστυχώς υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια και δεν έχει σβήσει μέχρι σήμερα. Το μόνο κοινό ανάμεσα σε αυτά τα εγκλήματα και τις εκτελέσεις είναι πως πάντα οι αθώοι άνθρωποι είναι αυτοί που σκοτώνονται και τραυματίζονται. 

Η ένοπλη επίθεση στο Μόναχο της Βαυαρίας στις 22 Ιουλίου 2016 από τον 18χρονο Ιρανογερμανό Νταβίντ Αλί Σονμπόλι, η επίθεση με σπαθί στο σχολείο Κρόναν στη δυτική Σουηδία στις 22 Οκτωβρίου 2015 από τον 21χρονο Σουηδό Άντον Λούντιν Πέτερσον, το χτύπημα με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης στις 12 Απριλίου 2017 από τον 39χρονο Ουζμπέκο Ραχμάτ Ακίλοφ, οι επιθέσεις στις πόλεις Καρκασόν και Τρεμπ, στη Νότια Γαλλία, στις 23 Μαρτίου 2018 από τον 26χρονο Μαροκινό Ρεντουάν Λακντίμ, και τέλος η επίθεση με κυνηγετική καραμπίνα έξω από εκκλησία στο Κιζλιάρ της Ρωσίας στις 18 Φεβρουαρίου 2018 από τον 22χρονο Χαλίλ Χαλίλοφ, είναι κάποια από τα τρομοκρατικά περιστατικά των τελευταίων χρόνων. Σε αυτά τα εγκλήματα έχουν σκοτωθεί πάνω από 70 αθώοι άνθρωποι και ακόμα περισσότεροι έχουν τραυματιστεί παρόλο που η κάλυψη από τα ΜΜΕ δεν είναι επαρκής. 

Μετά την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν, αποκάλεσε τον δράστη Μπρέντον Τάραντ ξεκάθαρα τρομοκράτη στο διάγγελμά της ενώ κλείνοντας κάλεσε τον λαό να ενωθεί λέγοντας: «Είμαστε όλοι ένα.» 

Είμαστε ένα; Αλήθεια, πότε θα γίνουμε όλοι ένα; Πότε θα έρθει η ώρα που δεν θα υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στις χώρες; Πότε θα πάψουν να υπάρχουν πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα; Πότε θα είμαστε όλοι μαζί; Πότε θα σταματήσουμε να κρίνουμε κάποιον από το χρώμα του ή από τον θεό που πιστεύει και την χώρα από την οποία κατάγεται; Πότε θα είμαστε ένα;

Μοχάμαντ Αλριφάι

Young Journalists

Σχολιάστε