Καιρός να ακουστούν οι φωνές μας!

Η μικρή Αμάλ, η 3,5 μέτρων κούκλα-μαριονέτα, 9χρονη προσφύγισσα από τη Συρία που γνωρίσαμε από το project THE WALK, αποφάσισε να συγκεντρώσει γράμματα άλλων παιδιών, που περιγράφουν τι θα ήθελαν να αλλάξει στον κόσμο για τα παιδιά πρόσφυγες. Η Αμάλ παραδίδει χιλιάδες γράμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέσα στο σάκο της βρίσκεται και η δική μας ομαδική επιστολή. Ελπίζουμε επιτέλους να ακουστούν οι φωνές όλων των παιδιών!

Amal in Brussels with the letters to the European Parliament

Επέζησα από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Την ώρα που γράφω αυτό το γράμμα, η οικογένειά μου παλεύει για τη ζωή της στο Αφγανιστάν. Είχα ζητήσει βοήθεια από πολλούς ανθρώπους (πολιτικούς), είχα στείλει επιστολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά δεν έλαβα ποτέ απάντηση. Ως υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, ακούτε τη φωνή μας, αλλά δεν ακούτε τα λόγια μας, κοιτάτε, αλλά δεν βλέπετε και τις περισσότερες φορές δίνετε τον λόγο σας, αλλά τίποτα δεν μπορεί να γίνει με αυτά τα άψυχα λόγια, εκτός και αν αναλάβετε δράση.

Ελπίζω, λοιπόν, αυτή τη φορά να ακουστώ. Ελπίζω να με βοηθήσετε να σώσω την οικογένειά μου.

Με εκτίμηση,

Nεντά

Κάποιοι εξεπλάγησαν από το μέγεθος της μικρής Αμάλ, αλλά είναι τόσο μεγάλη, όσο και η ελπίδα που μεταφέρει. Η Amal δίνει ελπίδα στα ασυνόδευτα παιδιά που προσπαθούν να χτίσουν το μέλλον τους χωρίς δυσκολίες μακριά από τη χώρα, την οικογένεια και τους αγαπημένους τους, σε ξένες χώρες με διαφορετικά ήθη, έθιμα και γλώσσες, όπου όλα είναι καινούργια.

Παιδιά όπως η Αμάλ είναι σύμβολο δύναμης και υπομονής, σύμβολο σταθερότητας απέναντι στα προβλήματα και τους κινδύνους που έχουν να αντιμετωπίσουν σε τόσο μικρές ηλικίες, παρόλο που είναι κουρασμένα σωματικά και ψυχολογικά.

Το μόνο που εύχομαι σε αυτούς τους μικρούς ήρωες είναι να είναι ασφαλείς στα χέρια στοργικών ανθρώπων, που θα τους φροντίζουν με ζεστασιά και τρυφερότητα και θα σέβονται τα δικαιώματά τους χωρίς να τα αμφισβητούν! Ελπίζω το μήνυμά μου να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο! ❤️

Ράντα

Τα παιδιά σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να λαμβάνουν την ίδια μεταχείριση, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους και τον λόγο που την εγκατέλειψαν. Πρέπει να σταματήσουμε τις διακρίσεις και να μεταδώσουμε την αγάπη σε όλους τους ανθρώπους, ακόμα κι αν είναι από διαφορετικές χώρες. Πρέπει να τους παρέχουμε προστασία, φροντίδα και όλη την υποστήριξη και τις υπηρεσίες που χρειάζονται τα παιδιά για να πετύχουν στη ζωή. ❤️❤️

Ανουάρ

Ξέρω τι νιώθει ένα παιδί – πρόσφυγας γιατί ζω μαζί τους. Ένα παιδί είναι παιδί, ακόμα κι αν είναι πρόσφυγας ή όχι, ανεξάρτητα από το ότι έφυγαν από το σπίτι τους και τη χώρα τους και που δεν βίωσαν την παιδικότητα στο μέρος που γεννήθηκαν.

Ήλπιζα ότι πρώτα θα αλλάζαν οι ενήλικες, γιατί η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης τους ήταν αυτά που ώθησαν τα παιδιά να γίνουν θύματα. Ένα παιδί είναι σαν μια ζωγραφιά που σου ζητάει τα απαραίτητα χρώματα, μολύβια και πινέλα για να σχεδιάσει και να ζήσει μια ολοκληρωμένη ζωή.

Παιδί σημαίνει αθώα ψυχή. Μια λευκή και καθαρή καρδιά.

Παιδική ηλικία… μια ιστορία ενός ονείρου, ένα ποίημα ελπίδας. Η πραγματικότητα δεν έχει μέσα της καμία αλήθεια, αν ένα παιδί δεν ζει με ασφάλεια.

Σαφά

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι σε αυτόν τον κόσμο για τα παιδιά πρόσφυγες, θα τους επέτρεπα να παραμείνουν στην Ευρώπη και δεν θα τα έστελνα πίσω στις χώρες τους. Έχουν περάσει πολλές δυσκολίες, όπως μακροχρόνιους πολέμους και καταστροφές, και τώρα είναι εδώ για να φτιάξουν το μέλλον τους και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Όλοι αξίζουν μια ευκαιρία να ζήσουν ειρηνικά.

Μαχντί

Αποδημητικά Πουλιά

Σχολιάστε